top of page

CE ESTE BOALA PERIIMPLANTARĂ?

Bolile periimplantare sunt afecțiuni inflamatorii care afectează țesuturile moi și dure din jurul implanturilor dentare. La fel ca la un dinte natural, bacteriile se pot acumula la baza implantului, în șanțul subgingival. În timp, bacteriile pot irita țesutul gingival, provocând inflamarea acestuia și deteriorând țesutul. Dacă nu este depistată la timp, aceasta ar putea provoca, de asemenea, deteriorarea structurii osoase.

CARE SUNT BOLILE PERIIMPLANTARE?

Mucozita periimplantară – inflamația gingivală se găsește doar în jurul țesuturilor moi ale implantului dentar, fără semne de pierdere osoasă.

Periimplantită – este caracterizată printr-o inflamație gingivală în jurul țesuturilor moi, precum și o deteriorare a osului care susține implantul dentar.

EȘECUL IMPLANTULUI:

Prima fază 

  Pierderea prematură a implantului va apărea atunci când acesta nu a devenit încă osteointegrat ca urmare a diferiților factori de risc cum ar fi: contaminarea bacteriană, bolile sistemice, fumatul, tehnica chirurgicală slabă, calitatea osoasă slabă etc.

 

A doua cauză 

  a pierderii implantului poate apărea atunci când acesta este deja osteointegrat și funcțional, dar intervin factori externi, cum ar fi infecția bacteriană sau lucrări protetice incorecte, sau o combinație între cele două.

SEMNELE CLINICE CARE POT FI OBSERVATE DE CĂTRE PACIENT SUNT:

  • Mobilitatea implantului

  • Dureri și inflamație în jurul implantului

  • Sângerare

INTERVENTII PENTRU IMPLANT DENTAR

Laserul WaterLase poate fi folosit cu succes și în intervenții pentru implant dentar. Waterlase permite efectuarea inciziilor extrem de precise, necesare tratamentului cu implantului dentar asistat de laser și deține funcția Repair Implant™, prin care sunt tratate afecțiunile moderate și severe de periimplantită, care pot afecta implantul.

WaterLase oferă, prin funcția Repair Implant, acces la implantul subgingival și între suturi și este eficace în îndepărtarea a peste 98% din biofilmul de pe implantul afectat. De asemenea, nu afectează suprafața titanului (a șurubului) și nu afectează în mod semnificativ temperatura suprafeței acestuia. Laserul este eficient în decontaminarea și salvarea implantului dentar. 

bottom of page