top of page

INTERVENȚII STOMATOLOGICE CHIRURGICALE

WaterLase este folosit frecvent la intervenții chirurgicale. Laserul ajută circulația sângelui și accelerează vindecarea zonei tratate chirurgical. Astfel, prin incizii precise și tratarea afecțiunilor de periimplantită se obține o rata de succes de până la 100%.

FRENECTOMIA

CE ESTE FRENECTOMIA ȘI CÂND ESTE NECESARĂ?

Frenectomia reprezintă o intervenție chirurgicală care presupune înlăturarea sau modificarea poziției frenului bucal. Este necesară pentru a asigura dezvoltarea corespunzătoare a copilului, a sănătății orale, dar și pentru a se păstra un aspect estetic al dinților. 

FRENECTOMIA CU LASER

Frenectomia cu laser este recomandată de către majoritatea medicilor, fiind nedureroasă și mult mai simplă decât frenectomia clasică. Acest tip de frenectomie presupune îndepărtarea frenului în cazul unor anomalii cu ajutorul laserului, într-un timp foarte scurt și într-un mod cât mai eficient. Această intervenție chirurgicală nu include sângerarea și se vindecă foarte rapid. De asemenea, pentru a se realiza operația nu este nevoie de anestezie generală, fiind necesară doar anestezia locală pentru pacienții în vârstă.

 În cazul sugarilor, intervenția chirurgicală se poate realiza fără anestezie, întrucât aceștia nu simt durerea în timpul procedurii.

BENEFICII:

  • Fără bisturiu. Fără sângerare.Fără sutură.

  • Recuperare rapidă in 24 - 48 de ore

  • Biostimularea laserului accelerează procesul de vindecare

  • Disconfort minim, fără durere

  • Fără inflamație locala și fără analgezice

  • Nu exista risc de contaminare încrucișată

GINGIVECTOMIA

Cu toții ne dorim un zâmbet perfect, de care să fim mândri zi de zi. De multe ori, un zâmbet gingival ne poate strica înfățișarea. Din cauza acestor gingii crescute excesiv pe dinți, dinții par mult mai mici decât sunt și au un aspect neplăcut.

CUM SE REALIZEAZĂ GINGIVECTOMIA?

Procedura clasică de îndepărtare a surplusului de gingie se realizează cu bisturiul și poate fi destul de neplăcută pentru tine, însă cu ajutorul laserului acest lucru este posibil într-un mod rapid, eficient și confortabil.

Gingivectomia realizată cu laserul nu implică niciun fel de sângerare, iar de multe ori este necesară utilizarea unei cantități mici de anstezic (sau chiar deloc). Așadar, în cadrul unei singure vizite în cabinet se poate realiza această procedură pe mai mulți dinți, iar pacientul îsi poate relua activitatea imediat. 

INTERVENȚII ASUPRA
ȚESUTURILOR MOI

WaterLase poate fi folosit și în tratarea afecțiunilor țesuturilor moi, precum aftele sau herpesul. Acesta reduce durerea acestor afecțiuni și, dacă aceste leziuni sunt tratate cu laserul timp de mai multe ședințe, reduce considerabil recidiva.

bottom of page