top of page

CE ESTE TERAPIA ENDODONTONICĂ?

Terapia endodontică, sau tratamentul de canal, tratează țesutul pulpar moale din interiorul dintelui pentru a elimina bacteriile din canalul infectat. Fără tratamentul de canal, daunele pot fi ireversibile, putând duce la pierderea dintelui. După ce pulpa infectată este îndepărtată cu grijă și curățată corespunzător, dintele este obturat și sigilat.

SIMPTOME ALE PULPITEI:

Inflamație

Durere la mestecat

Sensibilitate la alimente/băuturi reci sau calde

Abces gingival (un buzunar de puroi care se formează în gingii)

STOMATOLOGIA LASER IN TRATAMENTUL ENDODONTIC:

Stomatologia LASER este o alternativă mai blândă, mai rapidă și mai eficientă pentru terapia endodontică tradițională. Ajungând în profunzimea tubulilor dentinari, Waterlase folosește energia laser și un spray delicat de apă care curăță și ucide bacteriile (până la 96%), în doar trei minute, comparativ cu 20-30 de minute pentru tratamentul conventional, diminuând utilizarea de substanțe chimice dure și oferind o abordare mai holistică.

CUM ACTIONEAZA LASERUL?

Laserul se activează prin atașarea unui capăt special destinat spațiului intraradicular. Acesta este setat la un parametru standard astfel încat să emită uniform un fascicul luminos coordonat de mișcările circulare fine și precise ale medicului stomatolog. Acest fascicul are rolul de a acționa specific asupra proteinei din bacteria respectivă, distrugând-o.

AVANTAJELE TERAPIEI LASER:

Stomatologia Waterlase este minim invazivă, cu o eficacitate mai mare și rezultate mai promițătoare pe termen lung, ajutând la reducerea riscului de retratament. Pacienții tratați cu LASERUL dentar se recuperează de obicei mai repede și raportează mai puțină durere.

bottom of page