top of page

CARIA
DENTARĂ

Știați că smalțul dentar este cel mai dur material din corpul uman? Acesta este motivul pentru care dentiștii au folosit freze pentru a lucra pe dinți. Acum există o modalitate mai blândă de a trata cariile – laserul Waterlase.

Laserul nu supraîncalzește dintele și nervul dentar, așa cum se poate întampla atunci când efectuăm tratamentul unei carii cu freza, deci nu exista riscul inflamației nervului după tratamentul cu laser. Dimpotrivă, acesta dezinfectează și curață în proporție de peste 98 %, astfel riscul producerii unei noi carii sub plomba fiind eliminat în totalitate.

Sistemul „HydroPhotonics” specific acestui laser, permite tratamente stomatologice pentru copii și pentru adulți fără: anestezie, vibrație, zgomot și presiune asociată turbinei stomatologice.

Tratamentul este non-contact, laserul ”vaporizeaza” țesutul infectat al dintelui (caria) și prin acest proces este eliminat și riscul contaminării între pacienți. Este sigur datorită tehnologiei minim-invazive deoarece nu poate leza accidental țesuturile din jur (smalț sănatos, gingie, buze, obraji, limba). Laserul păstrează o mai mare parte din structura dentară sănătoasă și evită posibilele microfracturi ale dintelui cauzate de presiunea frezei. 

bottom of page